Fasade   POLIFIX VF


POLIFIX VF
Naziv:POLIFIX VF
Vrsta proizvoda:Glet mase
Cena:0
Proizvodac:KARBON DOO
Adresa:Karađorđeva 126, Topola
Uvećaj

 

 

 

 

 

 

       
  POLIFIX VF
Masa za izravnavanje fasada
   
       
 

Polifix VF je prah koji se koristi za fino izravnavanje zidnih površina izrađenih od betona, gasbetona, produžnog cementnog maltera, kao i za ispunjavanje neravnina, udubljenja i raznih oštećenja na zidnim površinama.

 
     
  Glavne odlike  
     
  Prah sive boje, debljina nanosa do 4 mm u dva premaza, granulacija zrna do 1 mm, brzina sušenja 4-6 sati.  
     
  Potrošnja  
     
  1,5 kg/m2 u jednom sloju  
     
  Priprema mase  
     
  Masa se priprema tako što se 3 dela Polifix-a VF izmeša sa 1 delom čiste vode. Prilikom mešanja praškasti deo se postepeno dodaje u razmerenu količinu vode, uz stalno mešanje do postizanja potpune homogenosti. Takva masa treba da odstoji oko 15 minuta, koliko traje faza bubrenja. Ponovo je izmešati i nanositi na površinu spremnu za obradu.  
       
  Priprema podloge    
       
  Podloga mora biti čvrsta i čista, a pre nanošenja mase oprana vodom. Oštećena mesta na podlozi treba da se ispune gušćom masom, pripremljenom od Polifix-a VF i vode u razmeri 4:1.    
       
  Način primene    
       
  Pripremljena masa se najčešće nanosi ručno, pomoću metalne gleterice, a ređe mašinski kada se masi dodaje malo više vode. Debljina nanosa prvog izravnavajućeg sloja treba da bude najmanje 1 mm, a drugi sloj se nanosi posle 6 sati sušenja, u debljini potrebnoj da se postignu fino zaglađene površine. Drugi sloj se takođe suši 6 sati, posle čega se obrađene površine moraju navlažiti vodom u više navrata da bi masa dobila potrebnu čvrstinu i prionljivost    
       
  Rok upotrebe    
       
   6 meseci u originalnom pakovanju, u suvom prostoru.