A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
XELLA SRBIJA AD
Adresa:Diše Đurđevića bb
Grad:Vreoci
Telefon: + 11 2639011,
E-mail:ytong-serbia@xella.com
Web:http://www.ytong.rs
Kategorija: GRAđEVINSKE KONSTRUKCIJE
Međuspratne konstrukcije i krovovi
Kategorija: OSTALI MATERIJALI
Malteri
Kategorija: GRAđEVINSKI ALATI I OPREMA
Alati
Kategorija: ZIDOVI, BLOKOVI I OPEKE
Zidovi

Xella Srbija AD
Velika međunarodna kompanija iz Nemačke Xella International koja poseduje svoje proizvodne pogone u preko 30 zemalja sveta, zapošljava preko 8.500 ljudi i ostvaruje godišnji promet od 1,4 milijarde evra, kupila je 2004. godine preduzeće Kolubara-Gasbeton a.d. u Vreocima nadomak Beograda. 

07.10.2005. godine preduzeće zvanično menja ime u Xella Srbija a.d.

Priključenje preduzeća Kolubara-Gasbeton a.d. tj. Xella Srbija a.d. u veliki koncern Xella je veliki dobitak ne samo za  preduzeće nego i za samu Srbiju tj. za njeno tržište kao i za tržište okolnih zemalja.

Xella Srbija a.d. od 01.03.2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji zidni građevinski materijal pod imenom YTONG. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji  Republike Srbije i Crne Gore.

O napretku u organizacionom smislu svedoči uvođenje najsavremenijih informacionih sistema. Prodaja je reorganizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo povezani svetski standardizovanim CRM sistemom koji omogućava savršenu komunikaciju sa klijentima, ciljano povećanje produktivnosti i prodaje, i uspešno strateško pozicioniranje na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xelle u Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj - sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za srpsko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema nemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certifikovanjem od strane vodećih Instituta u Srbiji za ispitivanje kvaliteta proizvoda.

Brza, jednostavna i stoga ekonomična gradnja je osnovna prednost YTONG sistema gradnje. Veličina blokova, brza priprema i tanki nanos YTONG maltera za zidanje, te YTONG alati, omogućuju maksimalni radni učinak. Nisu potrebni dodatni materijali poput peska, cementa i mešalice za spravljenje maltera, što je osnova pri klasičnoj gradnji. Gradilište se održava potpuno uredno i čisto. Da bi iskoristile sve prednosti gradnje YTONG sistemom, potrebno je pridržavati se određenih uputstava od samog početka gradnje. Stoga je važno dobro organizovati gradilište pre dostave materijala, te ga držati uređenim tokom gradnje i slediti naša uputstva. Izgradnja objekta prema uputstvu iz ovog teksta podrazumeva kvalitetan zid.

Negativne posledice koje mogu proizaći iz nepravilne primene YTONG sistema gradnje kao i nepoštovanja u celosti odredbi iz ovog uputstva, preuzimaju izvođači radova.

 

YTONG Termoblok
Upotrebljava se prevashodno za gradnju spoljašnjih nosećih zidova, za sve vrste objekata u svim klimatskim zonama i to bez dodatne toplotne izolacija. Koristi se i za gradnju unutrašnjih nosećih zidova.

YTONG Bela tavanica
Bela tavanica i YTONG Beli krov su polumontažne lakobetonske konstrukcije. Koriste za izgradnju međuspratnih konstrukcija, ravnih i kosih krovnih ploča, stepeništa, nadstrešnica i mogu se koristiti u industrijskoj gradnji.

YTONG Zidni blok
Upotrebljava se prilikom gradnje unutrašnjih nosećih zidova.

YTONG Zidne ploče
Upotrebljava se za gradnju unutrašnjih nenosećih pregradnih zidova.

YTONG Protivpotresni zidni blok
Upotrebljava se za izradu AB vertikalnih serklaža na uglovima spoljašnjih nosećih zidova, kao i na spojevima spoljašnjih i unutrašnjih nosećih zidova.

YTONG U-profili
Upotrebljavaju se za izradu AB horizontalnih i kosih serklaža, nadvoja, nadvratnika i nadprozornika kao dvostrana ili trostrana oplata.

YTONG L-profili
Upotrebljavaju se za izradu AB horizontalnih serklaža na završetku međuspratnih konstrukcija i kosih serklaža krovnih konstrukcija bez bočne oplate i postiže se odlična termoizolacija betonskih delova.

YTONG Univerzalne ploče
Upotrebljavaju se kao obloga za toplotnu i mehaničku zaštitu spoljnih zidova, vertikalne i horizontalne izolacije podruma, za poravnavanje neravnih postojećih zidova, izravnavanje podova i nivelisanje ravnih površina.

YTONG Beli tankosloji malter
YTONG beli tankoslojni malter za zidanje jedini je tankoslojni malter koji zadovoljava sve zahteve gradnje YTONG blokovima i elementima.

YTONG Alati
Da bi racionalno iskoristili i bez suvišnog napora obradili YTONG blok proizveli smo specijalne alate koji se koriste u YTONG sistemu gradnje.